Uus-Meremaa liider soovitas pandeemia ajal haiglas seksist hoiduda

Postimees
Copy
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern pressikonverentsil Wellingtonis eelmisel laupäeval.
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern pressikonverentsil Wellingtonis eelmisel laupäeval. Foto: MARK MITCHELL / AFP / Scanpix

Rangete koroonapiirangutega elava Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern sattus täna pressikonverentsil parajasse kimbatusse, kui oli sunnitud andma oma hinnangut küsimuses, kas intiimsed kontaktid patsientide ja neid haiglas külastavate inimeste vahel on praegustes oludes kõrge riskiga tegevus.

Arderni näoilme väljendas järgemööda segadust, ärritust ja hämmeldust, kui talt paluti iga päev peetaval Covid-19 olukorda käsitleval pressikonverentsil seisukohavõttu juhtumi osas, kus üks patisent oli Aucklandi haiglas väidetavalt seksuaalvahekorras külastajaga, vahendas The New Zealand Herald.

Ajakirjanik uuris nii valitsusjuhilt kui ka koos temaga pärimistel vastanud tervishoiujuhilt Ashley Bloomfieldilt, kas selline juhtum kvalifitseerub «praeguses olukorras kõrge riskiga tegevuseks»?

Bloomfieldilt vastas küsimusele esmalt muigega: «Ma arvan, et see võib olla kõrge riskiga tegevus, kuid ma ei tea ühtegi kõnealuse läbikäimise detaili.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles