Itaalias konfiskeeriti 500 võltsitud Francis Baconi teost

Copy
Francis Baconi taiesed Fabre'i muuseumis Montpellier's.
Francis Baconi taiesed Fabre'i muuseumis Montpellier's. Foto: PASCAL GUYOT/AFP/SCANPIX

Itaalia võimud teatasid täna, et tabasid 500 kunstiteost, mis on arvatavalt eelmisel sajandil elanud maalikunstnik Francis Baconi teoste võltsingud. Lisaks konfiskeeriti sularaha ja teisi väärisesemeid koguväärtuses kolm miljonit eurot.

Võltsingute ehtsana näitamise ja ringlusse laskmise kuritegeliku vandenõu ning pettuse ja rahapesu eest esitati süüdistus viiele inimesele, öeldakse ametlikus avalduses.

Ajakirjanduse andmeil on peamine kahtlusalune üks Bolognas elav kollektsionäär, kes on alates 2018. aastast kahtlustatav kahes erinevas menetluses.

Politsei alustas uurimist pärast seda, kui mehe kodust leiti «mitut kaasaegset kunstiteost, nende hulgas kaks näiliselt Francis Baconi tehtud maali».

Teise uurimise algatas maksuamet, kes avastas «rahavood välisriikidest, mis polnud vastavuses tema ametlike sissetuleku allikatega,» öeldakse avalduses.

Francis Bacon sündis 1909. aastal Dublinis ja suri 1992. aastal Madridis. Tema tuntuimad teosed on triptühhonid, milles üks, «Kolm uurimust Lucian Freudist», müüdi 2013. aastal Christie's oksjonimajas New Yorgis 142,4 miljoni dollari eest, olles nii üks kümnest kõige kallimast oksjonil müüdud maalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles