Ukrainas tabati Bulgaaria tagaotsitav narkoparun

Copy
Konfiskeeritud kokaiinipakid. Foto on illustratiivne.
Konfiskeeritud kokaiinipakid. Foto on illustratiivne. Foto: Nikolas Giakoumidis / AP / Scanpix

Alates 2018. aastast Interpoli kaudu tagaotsitav Bulgaaria narkoparun Evelin «Brendo» Banev tabati Ukrainas, teatasid reedel Bulgaaria prokurörid.

56-aastane Banev võeti Kiievis kinni 7. septembril, ütles Sofia prokuratuur avalduses, lisades, et tehakse ettevalmistusi väljaandmistaotluse esitamiseks.

Endine maadleja mõisteti 2013. aastal Bulgaarias seitsmeks ja pooleks aastaks vangi narkokaubanduse tulusid legaliseerinud kuritegeliku jõugu juhtimises. Apellatsioonikohus vähendas karistuse kuuele aastale.

Banev aga põgenes Bulgaariast ning oli sestpeale Interpoli poolt tagaotsitav. Teda tahab ka Rumeenia, kus ta mõisteti tagaselja kümneks ja pooleks aastaks vangi kuritegeliku ühenduse loomise ja narkokaubanduse eest.

2017. aastal mõisteti Banev 20 aastaks vangi ka Itaalias süüdistatuna osalemises ulatuslikus rahvusvahelises skeemis, mille raames toimetati aastatel 2004-2007 Ladina-Ameerikast Euroopasse kuni 40 tonni kokaiini. Sellega varustati 'Ndrangheta maffiat.

Ukraina politsei kõneisik ütles, et kinnivõetud mees elas riigis võltsitud isikutunnistusega. Majast, kus ta Kiievi äärelinnas elas, leiti kanepitaimi. Politseioperatsiooni käigus võeti kinni ka üks Rumeenia ja üks Moldova kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles