Saksamaal ründas Laschet televäitluses teravalt Scholzi

BNS
Copy
Armin Laschet
Armin Laschet Foto: EPA/Scanpix

Saksamaal ründas kristlike demokraatide kantslerikandidaat Armin Laschet pühapäevaõhtuses televäitluses teravalt sotsiaaldemokraatide kandidaati Olaf Scholzi.

Viimastes küsitlustes on Lascheti toetus langusteel.

Saksa meediakanalite Der Spiegel ja Bild andmetel kasutas Laschet peamise relvana reedest läbiotsimist Scholzi ministeeriumis.

Laschet süüdistas Scholzi muu hulgas hooletus ja vastutustundetus käitumises. Scholz süüdistas omakorda Laschetit faktide moonutamises.

Saksa politsei otsis neljapäeval osana rahapesuga seotud juurdlusest läbi rahandus- ja justiitsministeeriumi kontorid, ütlesid prokurörid.

Uurimine puudutab Saksa tolliameti rahapesu tõkestamise bürood (FIU), teatas Osnabrücki prokuratuur.

Juurdlus sai alguse mullu veebruaris, kui laekusid väited, et büroo ei ole pankade teateid võimaliku rahapesu kohta politseile ja kohtutele edastanud.

«Eelmiste FIU-s korraldatud läbiotsimiste käigus saadud dokumentide uurimisel selgus, et FIU ja nüüd läbiotsitavate ministeeriumide vahel oli ulatuslik kontakt,» ütlesid prokurörid.

Uurijad proovivad nüüd kindlaks teha, kas on toime pandud kuritegu ja keda sellisel juhul vastutavaks pidada.

Rahandusministeerium teatas, et teeb uurimisega igakülgset koostööd ning rõhutas, et juurdlus pole suunatud ministeeriumi töötajate vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles