Võimaluste passita jääb Leedus kaubanduskeskuste ukse taha

Copy
Eelmisel reedel, 10. septembril toimusid Vilniuses vaktsineerimisvastased protestid.
Eelmisel reedel, 10. septembril toimusid Vilniuses vaktsineerimisvastased protestid. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Leedus jäävad võimaluste passita (Galimybių Pasas) inimesed alates esmaspäevast ilma mõningatest teenustest ning neid ei lubata kaubanduskeskustesse ja toitlustusasutustesse.

Võimaluste passita inimestel on keelatud minna poodi, kus müüakse mitte-esmatarbekaupu, üle 1500 ruutmeetrisele turule, ilusalongi, spordiklubisse ning nad ei saa osaleda üle 500 osalisega üritustel.

Samas saavad nad käia toidupoes ja väiketurul, prilli- ja ortopeediapoes ning aianduskauplustes, millel on sissepääs tänavalt.

Nad võivad käia välikohvikuis, kuid olla vaid kuni viiekesi lauas ja peavad hoidma teistest kahe meetri kaugusele.

Võimaluste passita inimesed võivad käia tanklates ja pisiparandusteenuseid saamas, kui nad ei suhtle teenindajaga üle 15 minuti.

Nad saavad matuseteenuseid, võivad käia raamatukogus, muuseumis ja näitusel ning saada sotsiaal-, munitsipaal- ja riigiteenuseid. Vastupidiselt varem teada olnud infole ei nõuata passi ka linnadevahelise reisimise puhul. 

Ühissõidukeis peavad nad panema ette kaitsemaski ja hoidma teistest eemale.

Võimaluste pass väljastatakse inimestele, kes on põdenud koroonaviirust viimase 180 päeva jooksul, teinud PCR- või antigeenitesti või on vaktsineerimiskuuri lõpetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles