Postimees Strasbourgis Üheksa ideed Ursula von der Leyeni tänavusest aastakõnest (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Ursula von der Leyen teatas oma aastakõnes Euroopa tervishoiuliidu loomisest, mis peaks hõlbustama võitlust suurte tervishoiukriisidega nagu praegune koroonaviiruse pandeemia. 
Ursula von der Leyen teatas oma aastakõnes Euroopa tervishoiuliidu loomisest, mis peaks hõlbustama võitlust suurte tervishoiukriisidega nagu praegune koroonaviiruse pandeemia. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Võidurõõm koroonakriisis saavutatud edu pärast, kriitika USA täitmata kliimalubaduste teemadel ja elegantne ärapanemine Charles Micheli euroarmee jutu pihta olid noodid, mida leidis Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni eilsest kõnest «Olukorrast ühenduses».

Traditsioonilise ettekande pidas von der Leyen europarlamendi Strasbourgi maja plenaarsaalis. Tunnistust sellest, et vaktsiinid ja digitõendid on tõesti aidanud Euroopat avada, andsid valdavalt taas füüsiliselt töökohale saabunud eurosaadikud ja täies koosseisus Brüsselist kohale ilmunud Euroopa Komisjoni volinikud ning tudengite kõrval õhtuti Strasbourgi vanalinna kõrtse täitnud hallis ülikonnas kaelakaartidega härrad ja prouad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles