Austria kohus vaeb riigi süüd mulluses suusakuurordi koroonapuhangus (1)

, ajakirjanik, AFP
Copy
Suusaturistid 2020. aasta märtsis Paznauni orus, kui valitsus otsusta lõpuks kehtestada Ischgli ja Galtüri kuurorte hõlmavas piirkonnas koroonaviiruse puhangu tõttu karantiini. Selleks ajaks olid aga paljud juba haigestunud, muuhulgas kaootilise inimeste evakueerimise käigus.
Suusaturistid 2020. aasta märtsis Paznauni orus, kui valitsus otsusta lõpuks kehtestada Ischgli ja Galtüri kuurorte hõlmavas piirkonnas koroonaviiruse puhangu tõttu karantiini. Selleks ajaks olid aga paljud juba haigestunud, muuhulgas kaootilise inimeste evakueerimise käigus. Foto: Eibner-Pressefoto / EXPA / Spiess / Imago Images / Scanpix

Viini kohus hakkab täna arutama esimest tsiviilhagi, mis puudutab kurikuulsat koroonaviiruse puhangut mainekas Ischgli suusakuurordis 2020. aasta märtsis, kui seal nakatusid väidetavalt tuhanded inimesed 45 riigist.

See on esimene 15st kohtuasjast, mille hagejateks on Austria ja Saksamaa kodanikud. Nad süüdistavad võime selles, et viimased ei reageerinud piisavalt kiiresti Covid-19 juhtumitele Ischglis ja teistes Tirooli kuurortides.

Täna kohtus arutlusele tuleva hagi esitasid Ischglis koroonaviirusega nakatunud ja selle tagajärjel surnud 72-aastase Hannes Schopfi lähedased.

Schopfi perekonda esindav advokaat Alexander Klauser ning neid ja teisigi hagejaid abistav tarbijate ühendus VSV ütlesid, et suur hulk puudujääke võimude tegevuses lubas Ischglil ja seda ümbritsevatel aladel muutuda viiruse tulipunktiks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles