Ameerika Samoa teatas esimesest koroonanakkuse juhtumist

Copy
Purjelaev Pago Pago sadamas Ameerika Samoas. Foto on illustratiivne.
Purjelaev Pago Pago sadamas Ameerika Samoas. Foto on illustratiivne. Foto: David Briscoe / AP / Scanpix

Vaikses ookeanis asuv USA territoorium Ameerika Samoa teatas reedel oma esimesest koroonanakkuse juhtumist kogu pandeemia vältel.

Kuberneri kohusetäitja Talauega Eleasalo Ale ja tervishoiuametnikud ütlesid, et saarte esimene Covid-19 juhtum on kohalik elanik, kes naasis varem sel nädalal reisilt mandri-USAsse ja Hawaiile.

Nakatunud reisija naasis lennuga esmaspäeval, mil taasavati kommertslennud Honolulu ja Pago Pago vahel. Lennuliin peatati 2020. aasta märtsis seoses koroonapandeemiaga.

Mõned koroonajuhtumid tuvastati ka ühel kaubalaeval, mis käis Ameerika Samoas eelmisel aastal. Meeskonda ei lubatud maale ning ametnikud ei lisanud neid nakkusjuhtumeid üldisse arvestusse.

Ameerika Samoa kuberner Lemanu Peleti Mauga oli esmaspäevase lennu reisijate seas ning on nüüd karantiinis.

«Selle positiivse juhtumi avastamine karantiini ajal rõhutab, miks meie protseduur on eluliselt tähtis takistamaks Covid-19 levikut,» ütles kuberner pressiteates. «See veelgi rõhutab meie praeguste karantiinireeglite säilitamise tähtusst.»

Ametnikud ütlesid, et haige elanik oli täielikult vaktsineeritud ning andis enne Ameerika Samoale tagasi lendamist negatiivse koroonaproovi.

Ameerika Samoa nõuab kõikidelt saabujatelt, et nad oleksid vaktsineeritud ja jääksid 10 päevaks karantiini. Enne saartele lendamist tuleb teha kolm testi ning samuti pakutakse reisijärgseid teste.

Esmaspäevasel lennul oli umbes 260 reisijat.

Haigestunu pandi kaheks nädalaks isolatsiooni ja jälgimise alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles