Saksamaa põgenikeperedes sirguvad väikesed Angela Merkelid

Postimees
Copy
Saksamaa kantsler Angela Merkel poseerib selvefoto jaoks koos Süüriast ja Iraagist pärit põgenikega Berliinis 2015. aasta sügisel.
Saksamaa kantsler Angela Merkel poseerib selvefoto jaoks koos Süüriast ja Iraagist pärit põgenikega Berliinis 2015. aasta sügisel. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Kuigi Saksamaa pikaajaline kantsler Angela Merkel lahkub peagi ametist, jääb tema pärand elama paljudes Süüriast, Afganistanist, Kamerunist, Nigeeriast, Iraagist ja mujalt pärit põgenikeprededesse sündinud lastes, kes on saanud eesnimeks Angela, aga ka Merkel või kohati lausa mõlemad.

Süüriast põgenenud Hibaja Maai tütar tuli ilmale 1. veebruaril 2016, kõigest kolm päeva pärast seda, kui ta jõudis Saksamaale. «Me nimetame ta Angelaks,» ütles naine toona abikaasale, kes oli Saksamaale jõudnud pool aastat varem ja saanud perega kokku alles paar päeva enne tütre sündi.

«Angela Merkel päästis meie elu,» selgitas Loode-Saksamaal Wülfrathis elava Maai nüüd The New York Timesile. «Ta andis meile katuse pea kohale ja meie lastele tuleviku. Me armastame teda nagu ema.»

Merkeli otsus võtta 2015. ja 2016. aastal vastu enam kui miljon põgenikku tähendab, et Saksamaa eri nurkades kasvab praegu hulk viie- ja kuueaastaseid tüdrukuid – aga ka mõni poiss –, kes on saanud kantsleri järgi nime. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles