Burundis sai plahvatustes surma kolm ja viga kümneid inimesi

Copy
Kaader Bujumbura tänavatelt.
Kaader Bujumbura tänavatelt. Foto: TCHANDROU NITANGA/Scanpix

Burundi majanduspealinnas Bujumburas sai esmaspäeva õhtul terves seerias plahvatustes surma kolm ja viga kümneid inimesi, teatasid politsei ja kohalik meedia.

Päev varem oli Gitegas visatud baari käsigranaat ja rahvusvahelist lennujaama tulistatud miinipildujatest.

Bujumbura kesklinna bussiparklas plahvatas esmaspäeval kella 19 paiku vähemalt kaks granaati, teatasid politsei ja pealtnägijad. «Üks inimene sai surma ja 29 inimest vigastada, neist mõned raskelt,» ütles sündmuskohal viibinud politseiametnik uudisteagentuurile AFP.

Plahvatused tekitasid paanikat bussijuhtide, reisijate ja jalakäijate seas, kes püüdsid meeleheitlikult veresaunast pääseda.

Ajalehe Iwacu informatsioonil kärgatas kolmas plahvatus samal ajal turul, kus sai surma vähemalt kaks inimest ja vigastada mitu inimest.

Bujumbura lennuväljale laupäeva hilisõhtul korraldatud mürsurünnaku eest võttis vastutuse mässuliste rühmitus RED-Tabara. RED-Tabara baas asub Kongo Demokraatlikus Vabariigis Lõuna-Kivu provintsis. Rühmitus loodi kümme aastat tagasi ja on nüüd aktiivseim Burundis tegutsev mässuliste rühmitus.

Rühmitust süüdistatakse 2015. aastast alates paljude riigis toimunud rünnakute ja varitsuste korraldamises. Aastal 2020 võttis rühmitus vastutuse rea rünnakute eest, milles hukkus üle 40 julgeolekujõudude ja võimuerakonna Cndd-FDD noorte haru liikmeid.

Burundi valitsus ja paljud diplomaadid uskusid toona, et rühmitust, mille on 500 kuni 800 liiget, juhib üks Burundi režiimi sõjakamaid vastaseid, Alexis Sinduhije, kes seda ise aga kindlalt eitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles