Blinken ja Le Drian kohtuvad eeldatavasti neljapäeval

BNS
Copy
Jean-Yves Le Drian
Jean-Yves Le Drian Foto: Reuters/ScanPix

USA välisminister Antony Blinken ja Prantsusmaa välisminister Jean-Yves Le Drian rääkisid kolmapäeval Julgeolekunõukogu viie alalise liikme kohtumise raames ja kohtuvad kahepoolselt neljapäeval, teatasid USA diplomaadid.

«Ootame, et neil on neljapäeval kahepoolne kohtumine,» ütles tundmatuks jääda soovinud USA ametnik uudisteagentuurile AFP.

USA president Joe Biden ja tema Prantsusmaa ametivend Emmanuel Macron pidasid kolmapäeval esimese telefonivestluse pärast tüli allveelaevade müügi üle Austraaliale ja leppisid kokku pingete leevendamises.

Pärast kõne tehtud ühisavalduses lubasid riikide liidrid käivitada põhjalikud konsultatsioonid usalduse taastamiseks ja kohtuda Euroopas oktoobri lõpus. Esialgu kohta ei täpsustatud.

Avalduse prantsuskeelses versioonis oli selgemini välja toodud, et «avatud konsultatsioonid oleksid seda olukorda vältinud».

«Kaks juhti nõustusid, et olukord olnuks parem, kui liitlaste vahel olnuks avatud konsultatsioonid seoses küsimustega, mis pakuvad Prantsusmaale ja meie Euroopa partneritele strateegilist huvi,» edastati teadaandes.

Macron andis varem päeval ühtlasi riigi suursaadikule korralduse naasta järgmisel nädalal Washingtoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles