Moskvasse plaanitakse Balti ketiga sarnast rahvakogunemist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadovoje ringtee Moskvas
Sadovoje ringtee Moskvas Foto: SCANPIX

Ausaid valimisi toetavate rahvakogunemiste organisaatorid tahavad korraldada 26. veebruaril aktsiooni Suur Valge Ring, mis kujutab endast inimketti Moskvas Sadovoje Koltso ringteel.

Ettevõtmisest teavitas ühiskondliku liikumise Valijate Liiga liige Sergei Parhomenko Facebooki kaudu, vahendas lenta.ru.

«Me ümbritseme kesklinna 26. veebruaril elava ketiga. Läheme Sadovoje ringteele täpselt kell 14, jääme seisma piki sisemist külge jäävat kõnniteed ja võtame üksteisel käest kinni,» on kirjas Facebookis oleval ametlikul teatel.

Organisaatorid oletavad, et ringtee ümbritsemiseks läheb vaja minimaalselt 34 000 inimest. Ametlikku sooviavaldust ettevõtmise läbiviimiseks pole nad veel aga Moskva linnavalitsusse esitanud.

Parhomenko võrdles plaanitavat üritust 23. augusti 1989 aset leidnud Balti ketiga, kus käed ühendasid ligi kaks miljonit Eesti, Läti ja Leedu kodanikku. Umbes 600 kilomeetri pikkune inimkett ühendas Tallinna, Riia ja Vilniuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles