Intervjuu ⟩ Mõttekodalane: noored saudid eelistavad abikaasana töötavat naist

Merili Arjakas
, toimetaja
Copy
​«Iraani konventsionaalne sõjaline oht on palju suurem kui tuumaoht,» ütleb Lennart Meri konverentsil osalenud Saudi Araabia mõttekoja juht Abdulaziz Sager. 
​«Iraani konventsionaalne sõjaline oht on palju suurem kui tuumaoht,» ütleb Lennart Meri konverentsil osalenud Saudi Araabia mõttekoja juht Abdulaziz Sager. Foto: Remo Tõnismäe

​Saudi Araabia pöörab suurt tähelepanu majanduse mitmekesistamisele, avaliku ja erasektori koostööle ning taastuvenergia arengule, et vähendada sõltuvust naftatootmisest. Jätkuvalt eksisteerib teatav segregatsioon, aga oleme kunagisest traditsioonilisusest kaugele jõudnud, leiab Saudi Araabia mõttekoja Laheuuringute Keskus asutaja Abdulaziz Sager.

Kuidas mõjutab USA vägede lahkumine ja Talibani võimuletulek Afganistanis Saudi Araabiat?

Saudi Araabia on Talibani pärast mures kolmel põhjusel. Esiteks ei soovi me, et Taliban pakuks peavarju rahvusvahelistele terrorirühmitustele, nagu nad andsid Al-Qaedale.

Teiseks tahaksime, et nad loobuksid varasemast fanaatilisest lähenemisest ning võtaksid vastu mõõduka islami, mis aktsepteeriks dialoogi teiste usunditega. Saudi Araabia tegutseb aktiivselt selle nimel.

Kolmandaks ootame töövõimelist valitsust, mis ei hävitaks, vaid kasutaks raha headel eesmärkidel ning oleks võimeline arendama majandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles