Puigdemont peab ootama Sardiinias Itaalia kohtu otsust

Postimees
Copy
Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont. Foto: Yves Herman

Üleeile õhtul Sardiinias vahi alla võetud Hispaania eurosaadik Carles Puigdemont pääses eile taas trellide tagant välja, kuid tingimusel, et ei tohi saarelt lahkuda.

Poliitiku advokaadi Agostinangelo Marrase sõnul seadsid nad ­kahtluse alla Puigdemonti kohta Hispaanias välja antud vahistamisorderi kehtivuse ja võib kuluda nädalaid, kuni Itaalia kohus küsimust menetleb.

Ajalehe El Pais teatel esindavad Puigdemonti tema isiklik advokaat Gonzalo Boye ja Itaalia juristide meeskond. Mõni nädal tagasi jõudis Boye nimi avalikkuse ette, kui New York Times avaldas paljastuse, kuidas Puigdemonti lähikondlased otsisid kontakte ja toetust Venemaalt. Boye oli sellega seoses ka Moskvasse reisinud.

New York Timesi teatel kohtus Boye mullu talvel Vene allilmaliidri Vassili Hristoforoviga, et paluda talt abi katalaani iseseisvuslastele salajase rahastuskanali tekitamisel.

Hispaania lehe kohaselt ootas Puigdemonti saabumise kohta ette infot saanud Itaalia politsei teda juba saabumisel ja võttis poliitiku vahi alla. Tema reisi eesmärk oli osaleda kohalikul katalaani kultuurifestivalil ja kohtuda sealsete iseseisvusmeelsete poliitikutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles