Saksamaa valimiste liidreid eraldab juuspeen vahe

Postimees
Copy
Kristlik-Demokraatliku Liidu juht Armin Laschet (vasakul) ja Sotsiaaldemokraatliku Partei kantslerikandidaat Olaf Scholz kodanikukohust täitmas.
Kristlik-Demokraatliku Liidu juht Armin Laschet (vasakul) ja Sotsiaaldemokraatliku Partei kantslerikandidaat Olaf Scholz kodanikukohust täitmas. Foto: THILO SCHMUELGEN/AFP/SCANPIX

Saksamaa parlamendivalimiste esialgsed tulemused näitasid hakatuseks sisulist viiki Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) ning Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) ja nende Baieri sõsarpartei CSU vahel, kui häälte lugemise edenedes on hakanud sotsid vahet kasvatam.

Kell 20.13 kohaliku aja järgi avaldatud hääeltustulemuste kohaselt on juhtimas SPD 25,9 protsendiga, nende kannul on CDU/CSU 24,5 protsendiga häältest.

Kolmandal kohal on Roheline Partei 14,1 protsendiga. Järgnevad Vaba Demokraatlik Partei (FDP) 11,7, Alternatiiv Saksamaale (AfD) 10,6 ja vasakpartei Die Linke 5 protsendiga häältest.

Parlamendikohtade arvestuses on SPD-l 210 kohta, CDU/CSU-l 198 kohta, rohelistel 112, FDP-l 95, AfD-l 85 ja vasakparteil 40 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles