Ansambel Queen avab Londonis Carnaby Streetil viieks kuuks poe

Copy
Briti legendaarse rokkansambli Queen pood Londonis.
Briti legendaarse rokkansambli Queen pood Londonis. Foto: TOLGA AKMEN / AFP / SCANPIX

Suurbritannia legendaarne rokkansambel Queen avab sel nädalal Londonis Carnaby Streetil ajutise poe, et tähistada 50 aastat lavalaudadel.

«Queen The Greatest» pood avab uksed teisipäeval ja viib külastajad tagasi 1971. aastal loodud ansambli algusaastatesse. Sealt edasi tulid maailmakuulsad hitid, nagu «Bohemian Rhapsody», «We Are The Champions» ja «Don't Stop Me Now».

Poe kahel korrusel on toad, kus näidatakse Queeni arengut kuni 2010. aastateni, kaasa arvatud legendaarsed kontserdid ja tuurid 1980. aastatel.

Pood on Londoni kuulsal Carnaby Streetil avatud viis kuud ning selle lähedal on teise kultusliku Briti rokkbändi the Rolling Stones pood. 

Müügil on hulk mälestusesemeid, sealhulgas Rubiku kuubik, mis kaunistatud bändiliikmete nägudega, ja Monopoli lauamängu «Queeni» versioon ning Brian May autogrammiga kitarrid. Poe seintele lastakse kontserdisalvestusi, et aidata meeleolu luua, taustaks ansambli surimaid hitid, nagu «We Will Rock You» või «Killer Queen».

«Queeni fännile on see vapustav võimalus tulla siia ja olla ümbritsetud Queeni maailmast, teada, et saad tulla siia rääkima sarnaste inimestega ja leida mälestusesemeid,» ütles AFP-le Keith Taperell, Bravado asepresident, kes vastutab Universal Music grupi turunduse eest.

Hoolimata Freddie Mercury surmast AIDSi tüsistustesse 1991. aasta novembris, tegutses ansambel edasi ja korraldas kontserditurneed ka 2005. ja 2008. aastal, solistiks «Free» laulja Paul Rodgers.

Ameerika iidoli saatest leiti Adam Lambert, kes 2012. aastal üle võttis ja tegi kahe bändi allesjäänud asutajaliikme kitarrist Brian May ja trummar Roger Tayloriga mitmel korral maailmaturnee.

2018. aastal ansamblist valminud film «Bohemian Rhapsody» võitis mitu Oscarit, sealhulgas parima peaosa Ocari Freddie Mercuryt mänginud Rami Malekile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles