ÜLEVAADE ⟩ Jaapani võimupartei eelistas uut peaministrit otsides riskivaba stabiilsust

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Jaapanit valitseva Liberaaldemokraatliku Partei (LDP) liidriks valitud Fumio Kishida (paremal) tähistamas eile võitu koos oma eelkäija ja ametist lahkuva peaministri Yoshihide Sugaga.
Jaapanit valitseva Liberaaldemokraatliku Partei (LDP) liidriks valitud Fumio Kishida (paremal) tähistamas eile võitu koos oma eelkäija ja ametist lahkuva peaministri Yoshihide Sugaga. Foto: Carl Court/ap/scanpix

Jaapanit valitsev konservatiivne Liberaaldemokraatlik Partei (LDP) valis eile oma uueks esimeheks endise välisministri Fumio Kishida, tagades sellega sisuliselt, et tuleva nädala hakul kerkib riigi peaministriks malbe, erakonna pealiini esindav poliitik.

Konsensuseotsijana tuntud Kishida pole jaapanlaste seas märkimisväärselt populaarne ning teda peetakse pigem igavavõitu poliitikuks. Ka LDP lihtliikmete seas pole ta menukas, kuid tänu liberaaldemokraatide mõjukate konservatiivsete esindajate toetusele seljatas ta võitluses parteijuhi kohale sõnakama reformimeelse Tarō Kōno, kes veab Jaapani koroonaviirusevastast vaktsineerimisprogrammi, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles