Prantsusmaa kohus määras Sarkozyle teisegi vabadusekaotuse

Postimees
Copy
Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy üleeile Madridis konservatiivse Rahvapartei korraldatud debatil. Eile ta Pariisi kohtusse süüdimõistvat otsust kuulama ei ilmunud. 
Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy üleeile Madridis konservatiivse Rahvapartei korraldatud debatil. Eile ta Pariisi kohtusse süüdimõistvat otsust kuulama ei ilmunud. Foto: J. J. Guillen/epa/scanpix

Varem juba korruptsioonisüüdistuse alusel vangi mõistetud Prantsusmaa endine president Nicolas Sarkozy jäi Pariisi kohtus eile süüdi ka kampaania rahastamisele seatud reeglite rikkumises ning peab karistusena selle eest veetma aasta elektroonilise valve all koduarestis.

Sarkozy ise otsuse väljakuulutamise ajal kohtusaalis ei viibinud ning tema advokaat Thierry Herzog ütles ajakirjanikele, et kaebab otsuse edasi. See tähendab, et ka karistuse jõustamine lükkub edasi.

Kohus mõistis Sarkozy ja veel 13 tema 2012. aasta presidendivalimiste kampaaniaga seotud inimest süüdi seaduse rikkumises, mis seab kampaaniakulutuste laeks 22,5 miljonit eurot. Teda aidanud suhtekorraldusfirma võltsis toona valimiskogunemistega seotud arveid ning kulutused olid tegelikult lubatust ligi kaks korda suuremad, küündides vähemalt 42,8 miljoni euroni, vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles