Bērziņš: uue seimiga tuleb ka uus president

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Valdis Zatlers tegemas meediale avaldust Riia vanalinnas puhkenud märuli järel.
Läti president Valdis Zatlers tegemas meediale avaldust Riia vanalinnas puhkenud märuli järel. Foto: Reuters / Scanpix

Läti Rahvaerakonna üks vanimaid liikmeid, skandaalsete avalduste poolest tuntud endine minister Gundars Bērziņš leiab, et ennetähtaegsete valimiste järel, mis tema kinnitusel sel aastal kindlasti toimuvad, võib Läti saada endale ka uue presidendi.


«Mina laseksin ennetähtaegsetel valimistel startida mitte üksnes erakondadel, vaid ka ühiskondlikel organisatsioonidel. Tähtis on kindlaks teha inimesed, kes on valmis mitte üksnes aknaid kividega sisse loopima, mitte ainult teisi sõimama, vaid ka pakkuma võimalusi kriisist väljumiseks,» ütles Bērziņš laupäeval ajalehes Neatkarīgā ilmunud usutluses.

Tema hinnangul toimuvad sel kevadel või hiljemalt suvel Lätis ennetähtaegsed seimivalimised, ning seejärel võib Läti endale saada ka uue presidendi.

«Kui riigis valitseks rahulik olukord, istuks ta (Valdis Zatlers) oma toolis kõik neli aastat. Ent kriisiolukorras on vaja inimest, kes suudab langetada vastutustundlikke otsuseid,» leiab poliitik.

Berzinš on tunamullu presidendiks valitud Zatlersit korduvalt kritiseerinud, osutades tema ebakompetentsusele ja võimetusele langetada jõulisi otsuseid. Ent tema erakond on siiani toonitanud, et tegemist on Bērziņši isikliku arvamusega, mida ei maksa partei ametliku liiniga segamini ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles