Twitter vaidlustas Prantsuse kohtu vihakõne vastase otsuse

Copy
Twitteri logo firma peakorteri juures San Franciscos.
Twitteri logo firma peakorteri juures San Franciscos. Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/Scanpix

USA sotsiaalmeediahiid Twitter vaidlustas Prantsuse kohtu otsuse, milles kästi firmal anda aktivistidele ligipääs kõigile vihakõne vastase võitlusega seotud dokumentidele, kinnitasid täna advokaadid ja allikas kohtust.

Prantsuse kohus käskis juulis anda Twitteril kuuele Prantsuse diskrimineerimise vastasele ühendusele täielik ligipääs dokumentidele, mis on seotud firma katsetega piirata vihakõne alates 2020. aasta maist. Otsus puudutas Twitteri tegevust üle maailma, mitte vaid Prantsusmaal.

Twitter vaidlustas otsuse ja kohtuistung on kavas 9. detsembril, ütles kohtuallikas, kinnitades ühenduste advokaatide öeldut.

Twitter ja firma advokaadid on keeldunud asja kommenteerimast.

Kohtuotsuses öeldi, et Twitter peab andma üle «kõik halduslikud, lepingulised, tehnilised või ärilised dokumendid», kus tuuakse välja ressursid, mida firma on eraldanud homofoobse, rassistliku ja seksistliku diskursusega võitlemiseks oma platvormil.

Samuti kästi Twitteril avaldada, kui palju moderaatoreid sel Prantsusmaal palgal on, ja andmed postituste kohta, mida moderaatorid üle vaatavad.

Juulikuises otsuses anti firmale kaks kuud nõudmiste täitmiseks. Twitter võib taotleda selle edasilükkamist kuni apellatsiooniprotsessi lõpuni.

Kuus vihavastast ühendust andsid Twitteri kohtusse läinud aastal, süüdistades sotsiaalmeediahiidu kauaaegses ja kestvas suutmatuses eemaldada platvormilt vihakõne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles