Trump tahab kohtus Twitteri keelu tühistamist

Copy
USA ekspresident Donald Trump.
USA ekspresident Donald Trump. Foto: OCTAVIO JONES/REUTERS

USA president Donald Trump esitas kohtule hagi oma Twitteri konto taastamiseks.

Twitter ja teised sotsiaalmeediakanalid blokeerisid vabariiklasest ekspresidendi pärast seda, kui Trumpi toetajad korraldasid 6. jaanuaril Washingtonis tormijooksu kongressihoonele.

Paar tundi varem oli Trump esinenud kõnega, milles ta kordas väiteid, et ta ei kaotanud valimisi demokraadist Joe Bidenile.

Twitter teatas varem, et Trumpi säutsud, mis eelnesid tema blokeerimisele, rikkusid vägivalla ülistamise vastaseid reegleid ning võisid viia millegi sarnaseni, mis juhtus 6. jaanuaril.

Trumpi kaebuses Florida föderaalkohtule väidetakse, et Twitterit mõjutasid endist presidenti blokeerima USA kongressi liikmed.

Trumpil oli Twitteris blokeerimise hetkel üle 88 miljoni jälgija.

Ekspresidendi hagi väitel on Twitteril suur mõju USA poliitilisele diskursusele, mis on ajaloolise pretsedendita ning väga ohtlik demokraatlikule debatile.

Hagis tuuakse välja, et USA-s terroriorganisatsiooniks klassifitseeritud Talibanil on lubatud Twitteri kasutamine.

Twitter Trumpi hagi kommenteerinud ei ole.

Trumpil on jätkuvalt mõjuvõim Vabariikliku Partei üle, kirjutab AFP. Pärast seda, kui ta hakkas hoidma madalat profiili valimisi järel, on ta naasnud rahvakogunemiste korraldamise juurde, vihjates, et ta võib kandideerida Valgesse Majja uuesti 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles