Itaalia laev päästis merehätta jäänud 65 migranti

Copy
Lennuk Seabird 28. juuli 2021.
Lennuk Seabird 28. juuli 2021. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS/Scanpix

Itaalia laev päästis laupäeval Vahemerel 65 migranti, sealjuures naisi ja lapsi, kes põgenesid Liibüast Euroopasse ülerahvastatud puust paadis.

Migrantide paadi mootor seiskus ning aluse avastas ühe vabaühenduse lennuk Seabird. Pardal olnud migrandid ei kandnud päästeveste ning lõpuks võttis nad Bouri naftavälja lähistel peale Itaalia alus Asso Ventinove.

Liibüa rannikuvalve alus jõudis sündmuskohale natuke aega hiljem, et inspekteerida tühja paati. Liibüa võimud toovad tihti pärast päästeoperatsioone ära paatide mootorid.

Asso Ventinove teatas, et kõik päästetud inimesed, nende seas viis last, tunduvad olevat hea tervise juures. Laeva kapten ütles vabaühendusele, et ootab korraldusi Itaalia pääste- ja koordinatsioonikeskuselt, et toimetada migrandid ohutusse kohta.

Sel aastal on umbes 44 000 inimest jõudnud Euroopa rannikule, olles alustanud teed Tuneesiast ja Liibüast ja ületades Vahemere keskosa. Umbes pooled nendest, kes on maale jõudnud, on maha tulnud Lampedusa saarel, mis kuulub Itaaliale.

Septembri lõpu seisuga on Liibüa rannikuvalve toimetanud tagasi Põhja-Aafrika riiki enam kui 25 000 inimest, teatas ÜRO migratsiooniagentuur.

Liibüasse jõudes ähvardavad migrante kinnipidamiskeskustes rasked tingimused, sealjuures väärkohtlemine, kirjutas Associated Press.

Kesk-Vahemerel on sel aastal hukkunud enam kui 1100 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles