Saksa roheliste liige nõuab valitsuselt tihedamat koostööd Baltikumiga (1)

BNS
Copy
Omid Nouripour
Omid Nouripour Foto: M. Popow via www.imago-images.de

Saksamaa roheliste ridades parlamenti kuuluv Omid Nouripour nõuab uuelt valitsuselt nii tihedamat koostööd Balti riikide ja Tšehhiga kui ka Venemaa-suunalise poliitika muutmist, vahendab pühapäevane Süddeutsche Zeitung.

Omid Nouripouri sõnul asub Venemaaga toime tulemise küsimus Euroopa ühtsuse keskmes. Ta nõuab ka, et EL-i järgmine föderaalvalitsus teeks Tšehhi, Eesti, Läti ja Leeduga senisest palju tihedamalt koostööd.

«Peame sotsiaaldemokraatidega õige Venemaa-kursi üle vägagi palju maadlema,» ütles Nouripour Rheinischen Postile ja lisas, et teemaks tuleb võtta ka Nord Stream 2, mida ta peab erakordselt kriitiliseks nähtuseks.

Samal ajal kui sotsiaaldemokraadid (SPD) eesotsas Mecklenburgi-Vorpommerni peaministri Manuela Schwesigga pooldavad Venemaa ja Saksamaa vahelist gaasijuhet, seisavad rohelised sellele vastu, viidates nii geopoliitilistele kui ka kliimaprobleemidele. Roheliste seisukohast tähendab Nord Stream 2 kasutuselevõtt fossiilsete infrastruktuuride veelgi pikemat kasutusaega. Lisaks kinnistab Nord Stream 2 majanduslikku sõltuvust Venemaa ja Ukraina vahel, destabiliseerides sellega just viimast.

Liidupäevas juhibki Nouripour Ukraina-Saksa parlamendigruppi. Seoses Ukraina kriisiga peab Nouripour Venemaa-vastaseid majandussanktsioone mõistlikuks ja vajalikuks. Samuti pooldab ta Ukraina ühinemist EL-iga.

Iraani päritolu Nouripouril õnnestus varateismelisena Lahesõja ajal Saksamaale eksiili jääda. Religioonilt on ta islamiusuline. Vabal ajal esineb ta aga kui räppar MC Omid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles