ÜLEVAADE ⟩ Sõjaväe abist hoolimata jääb kaubanappus britte kummitama (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Kagu-Inglismaal Ashfordis lookles eilegi tankla juures pikk järjekord autojuhtidest, kes soovisid oma masina paaki täita.
Kagu-Inglismaal Ashfordis lookles eilegi tankla juures pikk järjekord autojuhtidest, kes soovisid oma masina paaki täita. Foto: Gareth Fuller/PA/AP/Scanpix

Ühendkuningriigi sõjaväelased alustasid eile kütuse vedamist kõige suuremat nappust kannatavatesse Londoni ja Kagu-Inglismaa tanklatesse, kuid valitsuse väitel tuleb rahval arvestada, et bensiini ja ka toidukaupade kättesaadavus võib jääda veokijuhtide puudusest tulenevalt piiratuks veel pikalt.

Briti rahandusministri Rishi Sunaki sõnul pole tarneahela probleemid midagi Ühendkuningriigile ainuomast ega vaid Brexitist tõukuvat, kuid valitsus teeb kõik, et olukorda leevendada.

«On asju, mida me saame teha ja peaksime tegema, ning on mõistetav, et inimesed ootavad, et annaksime endast parima,» lausus ta BBC raadiole. «Olgu siis tegu lühiajaliste viisadega, veokijuhtide testimise kiirendamisega. Loomulikult peaksime kõiki neid asju tegema ja teemegi kõiki neid asju, aga meil pole võlukepikest ning me ei saa kaotada üleöö globaalse tarneahela probleeme.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles