Filipiinide eksdiktaatori poeg pürib presidendiks

Copy
Filipiinide eksdiktaatori Ferdinand Marcose poeg Ferdinand «Bongbong» Marcos.
Filipiinide eksdiktaatori Ferdinand Marcose poeg Ferdinand «Bongbong» Marcos. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / Scanpix

Filipiinide endise diktaatori Ferdinand Marcose poeg teatas teisipäeval Facebooki otseülekandes, et kandideerib 2022. aasta valimistel riigi presidendiks.

Ferdinand «Bongbong» Marcos juunior on kaitsnud president Rodrigo Duterte vastuolulist narkosõda ja toetanud kaubitsejatele määratud surmanuhtlusi.

«Teatan täna oma kavatsusest kandideerida Filipiinide presidendiks eelseisvatel, 2022. aasta mais toimuvatel valimistel,» kinnitas 64-aastane poliitik, lisades end Duterte kohta täita ihkavate pretendentide nimistusse.

PulseAsia Researchi küsitluse järgi oleks Marcos juunior võimalikest presidendikandidaatidest rahva eelistustes teisel kohal, jäädes maha vaid Duterte tütrest Sarast, kes aga on kandideerimist pigem eitanud.

Kandidaatidena on end aga üles seadnud Manila linnapea ja endine näitleja Francisco Domagoso (lavanimega Isko Moreno) ning poksistaar Manny Pacquiao.

Marcos juunior kaotas 2016. aastal asepresidendiks pürgides Leni Robredole.

See valimiskaotus oli Marcose perekonnale suur löök. Pärast diktaator Ferdinand Marcos seeniori lüüasaamist 1986. aasta valimistel oli pere pikka aega Ühendriikides eksiilis.

Nii Ferdinand Marcos seeniori kui ka tema naist Imeldat süüdistati laiaulatuslikus korruptsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles