Tveri oblasti koolidele soovitati tungivalt raamatut Putinist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaal soovitati mitmel koolil ametlikult osta raamatud, mis pajatavad märtsis taas presidendiks pürgiva Vladimir Putini lapse- ja koolieast.

Tveri oblastis said mitud kooli kirjaliku soovituse soetada 2004. aastal ilmunud raamat «Vladimir Putin. Vanemad, sõbrad, õpetajad», ütlesid kohalikud ametnikud.

Raamatu autor on Putini klassijuhataja Vera Gurevitš ning see kajastab Putini rasket lapsepõlve, kooliaega ja karjääri algust.

Tveri oblasti Bologoje rajoonivalitsuse aseesimees Ljudmilla Karandašjova ütles, et valitsus soovitas piirkonna koolidel raamat osta, kuid ta eitas, et haridusasutustele avaldati survet.

«Me teeme soovitusi – teavitame koolidirektoreid võimalusest selline raamat osta,» ütles Karandašjova AFP-le.

Ärileht Kommersant, mis sammust sel nädalal kirjutas, avaldas kohaliku valitsuse palve, mis soovitas koolidel osta sadu eksemplare.

Soovitus tehti eelmisel kuul enne Gurevitši kohtumist Bologoje koolilastega.

«Meil on väike linn. Kunstnikud ja kirjanikud ei käi meil külas,» ütles Karandašjova. «Lapsed lugesid tema raamatut ja valmistasid küsimused ette. See oli suurepärane kohtumine, väga huvitav.»

«Pole piisavalt raamatuid isiksuse tähtsusest ajaloos,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles