Tesla kolib oma peakorteri Texasesse

Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: POOL/Scanpix

USA autotootja Tesla tegevjuht Elon Musk teatas neljapäeval investoritele, et juhtiv elektrisõidukite tootja kolib oma peakorteri Silicon Valleyst Texase osariigi pealinna Austinisse.

«Mul on heameel teatada, et kolime oma peakorteri Texasesse,» ütles Musk aktsionäride aastakoosolekul. «Selguse huvides kinnitan, et jätkame tegevuse laiendamist ka Californias,» lisas Musk.

Musk teavitas, et Tesla müük kasvab jõudsalt ning hoolimata arvutikiipide ja muude komponentide puudusest suurendab ettevõte tarneid. Tesla eesmärk on Muski sõnul suurendada oma tootmist California osariigis asuvas Fremonti tehases umbes 50 protsenti.

«Kuid see asi on jõudmas piirini, millega suudab hakkama saada. Kui me sinna esimest korda läksime, siis oli see nagu pisikesed meie ja hiiglaslik tehas. Nüüd on see niiöelda nagu konservikarp, kus seinad tulevad ette,» kirjeldas Musk.

Tegevjuht tõi miinustena ühtlasi välja Silicon Valley elukalliduse ja kõrged kinnisvarahinnad, mis muudavad kodu paljude töötajate jaoks kättesaamatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles