VIDEOD ⟩ Brasiilias külvavad surma erakordselt võimsad liivatormid

Copy
Hiiglaslik liivatorm septembri lõpus Brasiilias Minas Geraisi osariigis Frutali linna Nossa Senhora do Carmo piirkonna kohal. Liivatormi oli näha mitmel pool São Paulo ja Minas Geraisi osariigis.
Hiiglaslik liivatorm septembri lõpus Brasiilias Minas Geraisi osariigis Frutali linna Nossa Senhora do Carmo piirkonna kohal. Liivatormi oli näha mitmel pool São Paulo ja Minas Geraisi osariigis. Foto: ANDREY LUZ / AFP / SCANPIX

Kagu-Brasiilias valitsev ränk põud on toonud kaasa ebatavaliselt võimsad liivatormid, mis viimastel nädalatel on São Paulo kandis nõudnud vähemalt kuue inimese elu.

Alates septembri lõpust on vähemalt kolmel korral tekkinud piirkonnas hiiglaslikud oranžid tolmupilved, milles tuul keerutab kiirusega kuni sada kilomeetrit tunnis (ligi 30 meetrit sekundis), hirmutades nii maa- kui ka linnaelanikke São Paulo ja Minas Geraisi osariigis.

Kuus São Paulos elu kaotanud inimest jäid langevate puude või lahti pääsenud hoonete detailide alla või hukkusid muul otseselt tormiga seotud põhjusel, vahendas kohalik ajakirjandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles