Minister: Prantsusmaa võib vähendada elektrivarustust Briti krooni sõltkonnale

Copy
Prantsusmaa Euroopa asjade minister Clement Beaune.
Prantsusmaa Euroopa asjade minister Clement Beaune. Foto: NICOLAS MESSYASZ/SIPA/Scanpix

Prantsusmaa võib sel talvel kalandustüli tõttu vähendada elektrivarustust Briti krooni sõltkonnale Jerseyle, kuid ei võta seda täielikult ära, ütles reedel riigi Euroopa asjade minister.

«Elektrivarustuse vähendamine on võimalik, kuid kõigilt Jersey elanikelt sel talvel elektri ära võtmine ei ole miski, mis juhtuks, ning miski, mida ma ei taha seda teha,» ütles minister Clement Beaune usutluses BFM-TV-le.

Suurbritannia on keeldunud andmast Prantsuse kaluritele kõiki püügilube, mida need Brexiti-järgse kalandusleppe alusel taotlesid. Otsus vihastas Pariisi ja tekitas kalurites hirmu elatise pärast.

Beaune on varem käinud välja idee, et Briti krooni sõltkondadest Kanalisaartelt, mis sõltuvad elektrivarustuses Prantsusmaast, võidakse tüli tõttu elekter võtta.

Pariisi kannatus näib olevat katkemas ja erimeelsused on lõkkele löönud terves reas küsimustes.

Beaune manitses Suurbritanniat mitte karistama Prantsuse kalureid siseriiklike probleemide eest, mida endale Brexitiga kaela on toodud..

«Ärge öelge meile, et te meid enam ei vaja; ärge olge meist painatud; ärge uskuge, et me teie probleeme lahendame,» ütles ta.

«Nad keerasid Brexitiga käki kokku. See on nende valik ja nende ebaõnnestumine, mitte meie. See oli halb valik, see on täna ilmne.»

«Te ei lahenda oma jõulukalkuni defitsiiti läbi meie kaluritele probleemide tekitamise,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles