Prantsusmaal said vandenõuteoreetikuga seotud mehed süüdistuse rünnakute kavandamises

Copy
Remy Daillet kohtusaalis.
Remy Daillet kohtusaalis. Foto: Arthur Connan/AFP/Scanpix

Prantsusmaal esitati neljale paremäärmusliku vandenõuteoreetikuga seotud mehele süüdistus rünnakuteseeria kavandamises, mille sihtmärkide hulka kuulusid vaktsineerimiskeskused, kinnitas täna kohtuallikas.

Kaht meest süüdistatakse lisaks kaheksa-aastase tüdruku röövimises aprillis.

Vandenõuteoreetikute ringkondades tuntud Remy Daillet peeti seoses inimrööviga kinni, kui ta pöördus juunis lennukiga Singapurist tagasi Prantsusmaale.

Nelja reedel süüdistuse saanud meest, kellest kaks on endised sõdurid, kahtlustatakse sidemetes Daillet'ga.

Terrorismivastane kohtunik andis välja vahistamismäärused seoses rühmituse «Au ja Rahvas» (Honneur et nation) uurimisega.

Kokku on kahtlustatavaid 12 ja lisaks vaktsineerimiskeskustele kavandati uurimisele lähedal seisva allika sõnul rünnakuid vabamüürlaste loožile, tuntud inimestele ja ajakirjanikele, samuti 5G võrkudele.

Teine allikas väitis, et kahtlustatavail oli omane «mõte riigipöördest, et kukutada Prantsuse valitsus».

Nelja reedel süüdistuse saanud 43- kuni 69-aastase mehe advokaadid on kommentaaridest keeldunud. Nelik kuulati üle teisipäeval.

Aprillis röövitud tüdruku Mia viisid aprillis tema vanaema kodust ära mitu meest, kelle oli palganud lapse ema. Mõni päev hiljem leiti laps Šveitsist koos oma hooldusõiguse kaotanud emaga ja ta toimetati tagasi vanaema juurde.

Uurijate arvates korraldasid lapseröövi Daillet' juhitud äärmuslased, kes usuvad, et lapsi võetakse nende vanemate käest ebaausalt ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles