Guatemalas leiti konteinerist elusalt 126 migranti

Copy
Konteinerid. Foto on illustreeriv.
Konteinerid. Foto on illustreeriv. Foto: Donal Husni

Guatemala politsei teatas laupäeval, et päästis 126 peamiselt haiti migranti, kes olid maha jäetud konteinerisse teel Mehhikosse ja edasi USA-sse.

Migrandid avastati koidikul pärast teateid mahajäetud konteinerist Guatemala lõunaosas Nueva Concepcióni ja Cocalese vahelisel sõiduteel, teatas politsei.

«Me kuulsime hüüdmist ja koputamist konteineri seest. Me avasime uksed ja leidsime seest 126 dokumentideta inimest: 106 neist olid Haitist, 11 Nepalist ja üheksa Ghanast,» ütles pressiesindaja.

Grupp toimetati varjupaika.

Tuhanded migrandid, enamik neist haitilased, asuvad ohtlikule teekonnale, et jõuda Ühendriikidesse läbi Kesk-Ameerika ja Mehhiko.

Alates 2021. aasta algusest on enam kui 50 migranti hukkunud, üritades Panamas Colombia piiril läbida džunglikoridori nimega Darien Gap, ütlevad Panama võimud.

Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) teatas reedel, et USA on deporteerinud enam kui 7500 haiti migranti vähem kui kolme nädala jooksul, korraldades selleks 70 tšarterlendu. Mehhiko valitsus on samuti repatrieerinud Haiti migrante Port-au-Prince'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles