Valimistel põrunud Saksa kristlikud demokraadid vahetavad aasta lõpul juhid välja

Copy
CDU peasekretär Paul Ziemiak.
CDU peasekretär Paul Ziemiak. Foto: Clemens Bilan/Epa/Scanpix

Saksa kantsleri Angela Merkeli Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) valib aasta lõpuks uue juhtkonna, ütles esmaspäeval erakonna peasekretär Paul Ziemiak.

CDU kaotas septembrikuised üldvalimised sotsiaaldemokraatidele ja Merkeli järel erakonna juhiks saanud Armin Laschet andis eelmisel nädalal mõista, et on valmis tagasi astuma.

Partei kongressi toimumisaeg tehakse teatavaks 2. novembril.

Kuusteist aastat Merkeli all võimul olnud erakond on pärast septembrikuist valimiskaotust aastakümnete sügavaimas kriisi.

Partei liidrid otsustasid täna ühehäälselt, et me valime täiesti uue juhtkonna, märkis Ziemiak.

Päevaleht Bild kirjutas, et erakond on teinud võimaliku kongressi jaoks esialgse broneeringu 6.-13. detsembriks Dresdenis.

Laschet, kes on Saksamaa kõige rahvarohkeima Nordrhein-Westfaleni liidumaa peaminister, valiti jaanuaris CDU juhiks.

Mõnda aega oli ta selge lemmik Merkeli järel, kes pärast nelja järjestikuse koalitsiooni juhtimist poliitikast loobub.

Kuid tema partei reitingud hakkasid langema, kui ta pani toime mitmeid prohmakaid, jäädes muu hulgas kaamera ette naervana üleujutuste ohvrite mäestusürituse ajal.

CDU reitingute langedes üritas Merkel ühisesinemisega Lascheti kampaaniale hoogu anda, kuid ei suutnud siiski konservatiive valimispäeval võidule aidata.

Mõnda aega oli ta selge lemmik Merkeli järel, kes pärast nelja järjestikuse koalitsiooni juhtimist poliitikast loobub.

Kuid tema partei reitingud hakkasid langema, kui ta pani toime hulga nalju, sealhulgas jäädi kaamera ette Naerdes taustal üleujutuste ohvrite piduliku austuse ajal.

CDU reitingute langedes üritas Merkel ühise esinemisega Lascheti kampaaniat hoogustada, kuid ei suutnud aidata konservatiividel valimispäeval võitu saavutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles