Putinil ei olnud ENPA delegatsiooniga kohtumiseks aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) delegatsioonil ei õnnestunud kohtuda Vene presidendiks pürgiva peaministri Vladimir Putiniga, kellel oli liiga kiire, teatasid valimisvaatlejad täna.

Putin on 4. märtsi valimistel favoriit. Ta oli aastail 2000-2008 kaks ametiaega riigipea ning asus peaministri kohale, kui presidendiks sai tema enda välja valitud Dmitri Medvedev.

Putin on keeldunud oma rivaalidega väitlemast ning on juba oma võitu ennustanud.

«Venemaa on valimiste eelõhtul riik, mis on lootuse ja hirmu vahel, kus palju on võimalik, kuid miski ei ole kindel,» öeldi ENPA delegatsiooni avalduses, mis täna Interfaxi valdusse jõudis.

ENPA valimiste-eelne delegatsioon külastas sel nädalal Moskvat. Ametnikud kohtusid viiest presidendikandidaadist neljaga - Vladimir Žirinovski, Gennadi Zjuganovi, Sergei Mironovi ja Mihhail Prohhoroviga. Delegatsiooni juhi Tiny Koxi sõnul teavitati neid, et «kohtumine ei mahu härra Putini plaanidesse».

ENPA delegatsiooni sõnul oli ülejäänud neljal kandidaadil Putinile mitmeid etteheiteid - ennekõike see, et ta kasutab jätkuvalt oma administratiivressursse.

ENPA ametnikud toonitasid, et on vaja tulla vastu rahvale, mis nõuab ausaid ja õiglasi valimisi.

Putini suhtub välismaa valimisvaatlejatesse tõrjuvalt ning süüdistas detsembris USA välisministeeriumit mitmel pool Venemaal toimunud massimeeleavalduste korraldamises.

ENPA saadab Venemaale 30-liikmelise meeskonna 29. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles