Slovakkia keskpankur tõrjub korruptsioonisüüdistusi

Copy
Slovakkia keskpanga juht Peter Kažimír.
Slovakkia keskpanga juht Peter Kažimír. Foto: Bobby Yip / Reuters / Scanpix

Slovakkia keskpanga juht ja Euroopa Keskpanga (ECB) nõukogu liige Peter Kažimír tõrjus teisipäeval tema vastu esitatud korruptsioonisüüdistusi.

«Ma ei ole teadlik ühestki seaduserikkumisest,» ütles Kažimír avalduses ja lisas, et ei tunne end süüdi üheski kuriteos.

Kohalik meedia teatas varem mitmele allikale viidates, et Kažimíri, kes on ka endine asepeaminister ja rahandusminister, süüdistati korruptsioonis. Prokurörid ei ole seni kinnitanud ühegi süüdistuse esitamist tema vastu.

Kazimiri advokaat Ondrej Mularčik ütles Slovakkia uudisteagentuurile TASR, et tema klient esitab kaebuse korruptsioonisüüdistuse vastu.

Kohaliku meedia teatel on süüdistus seotud endise maksuameti juhi František Imrecze antud tunnistusega. Talle on esitatud süüdistus korruptsioonis. Uudisteportaali Aktuality.sk andmetel mängis Kažimír vahendaja rolli korruptsioonijuhtumis, suunates umbes 50 000 eurot Imreczele.

Imrecze sai süüdistuse korruptsioonis eelmisel aastal ja teeb politseiga koostööd.

Viimastel aastatel on Slovakkias mitmed kohtunikud, kõrged politseiametnikud ja ametnikud saanud korruptsioonisüüdistusi. Kažimír on kõrgeim endine ametnik, keda on seni süüdistatud kuriteo sooritamises endise peaministri Robert Fico ametiajal. Tema populistlik erakond Smer-SD tõrjuti võimult 2020. aasta üldvalimistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles