Alžeeria kohus vangistas ekspresident Bouteflika noorema venna

BNS
Copy
Said Bouteflika
Said Bouteflika Foto: AFP/SCANPIX

Alžeeria kukutatud presidendi Abdelaziz Bouteflika mõjuvõimas noorem vend mõisteti teisipäeval õigusemõistmise tõkestamise eest kaheks aastaks vangi, vahendas riigi uudisteagentuur APS.

President Bouteflika sunniti tagasi astuma massimeeleavaldustel tema plaani vastu kandideerida 2019. aastal viiendaks ametiajaks. Ta suri septembris 84 aasta vanuses.

Kauaaegse presidendi surmale on järgnenud rida kohtuasju tema siseringi kõrgete liikmete vastu, nende seas tema vend Said, keda nähti tegeliku valitsejana pärast presidendi insulti aastal 2013.

Saidi süüdistati ametikoha kuritarvitamises, dokumentide võltsimisele õhutamises, õigusemõistmise tõkestamises ja kohtu solvamises. Prokuratuur nõudis talle seitsmeaastast vangistust.

Koos Saidiga oli kohtu all veel mitu ametnikku. Peamine kahtlusalune oli endine justiitsminister Tayeb Louh, kes mõisteti vangi kuueks aastaks.

Magnaat Ali Haddadi karistati kaheaastase vabadusekaotusega ja sama kauaks mõisteti vangi ka justiitsministeeriumi endine peainspektor Tayeb Belhachemi.

Kuus teist süüalust mõisteti õigeks.

Said Bouteflika (63) vahistati 2019. aasta mais ja mõisteti oma venna valitsusaja viimastel päevadel riigivastase vandenõu eest 15 aastaks vangi, kuid jaanuari algul mõistis sõjaväe apellatsioonikohus ta õigeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles