Briti politsei vahistas viis Suni töötajat

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Murdoch
Rupert Murdoch Foto: SCANPIX

Briti politsei vahistas täna seoses informatsiooni ebaseadusliku hankimise juurdlusega ajalehe Sun toimetuses viis inimest, teatas lehe omanik News Corporation.

Meediaallikate sõnul vahistati täna kokku kaheksa inimest, kelle seas oli ka üks politseinik ja kaitseministeeriumi töötaja. Juurdluse üks osa, «Operatsioon Elveden» uurib politseinikele vihjete eest pistise andmist.

«Operatsioon Elvedeni politseinikud vahistasid viis ajalehe Sun töötajat. Vahistatute kodudes ja töö juures korraldati läbiotsimised,» teatas News Corporation avalduses.

Eelmisel kuul vahistati neli Suni praegust ja endist töötajat ja üks politseinik.

New Corporationi omanik, meediaettevõtja Rupert Murdoch sulges juulis tabloidi News of the World, kui selgus, et ajalehe palgatud eradetektiiv häkkis kadunuks jäänud ja hiljem mõrvatuna leitud 13-aastase tüdruku telefoni.

Firma asutas juhtimis- ja standardite komitee, et oma mainet taastada. News Corporationi avalduse kohaselt viis komitee edastatud informatsioon laupäevaste vahistamisteni.

Politsei sõnul kahtlustatakse kõiki viit Suni töötajat korruptsioonis, riigiameti kuritarvitamisele õhutamises ja kaasaaitamises ning vandenõus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles