Vanhanen ei taha presidendiks kandideerida

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen..
Soome peaminister Matti Vanhanen.. Foto: AP / Scanpix.

Soome peaminister ja tsentristliku Keskusta erakonna esimees Matti Vanhanen ei kavatse enam hakata oma partei presidendikandidaadiks.


Kalevale intervjuu andnud valitsusjuht tunnistas ise, et tema kandideerimine on ebatõenäoline. Selle asemel sihtivat ta hoopis kolmandat ametiaega peaministrina ja parteijuhina jätkamist ka järgmisel aastal, vahendas

YLE Uutiset

.

Soomes toimuvad järgmised presidendivalimised 2012. aastal. Eelmisel korral, kolme aasta eest, jäi Vanhanen kolmandaks, kaotades nii Sauli Niinistöle kui ka Tarja Halonenile.

Vanhanen ei pea õigeks seda, et erakonnad läheksid kohe alguses valimistele ühise kandidaadiga. Tema arvates on loomulikum osaleda esimeses voorus eraldi ning koostööd hakata tegema alles teises voorus, kui sõelale jääb kaks kandidaati.

Peaminister ei muretse enda sõnul praegu ka selle pärast, et tema partei toetusreiting on arvamusküsitlustes langenud alla 20 protsendi, samas kui tsentristliku Kokoomuse pooldajaid on üle 25 protsendi ning ka sotsiaaldemokraatidel ligi 20 protsenti, sest see näitabg tema hinnangul vaid hetkeolukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles