Euroopas on kümned tuhanded inimesed lumevangis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia pealinnas Roomas sadas teist korda sel nädalal lund.
Itaalia pealinnas Roomas sadas teist korda sel nädalal lund. Foto: SCANPIX

Euroopas on kümned tuhanded inimesed lumevangis, külmaohvrite arv on tõusnud juba üle 550.

Täna jätkus lumesadu Balkanil ja Itaalias. Doonau jõgi aga külmus Bulgaarias täielikult, esimest korda viimase 27 aasta jooksul.

Montenegro pealinn Podgorica on poole meetri paksuse lumekatte vangis, rahvusvaheline lennujaam on suletud, lumelaviinide tõttu on katkenud ka rongiühendus Serbiaga.

Rumeenias külmus surnuks veel kaheksa inimest, külmaohvrite arv tõusis sellega 65-ni. Kolmest hukkunust teatas Serbia, Tšehhis ja Austrias lisandus veel üks külmaohver.

Poola tuletõrje esindaja Pawel Fratcak ütles täna, et korrast ära küttesüsteemide tõttu on järsult kasvanud tulekahjude hulk. Eile õhtul hukkus põlengutes kaheksa inimest, päev varem kolm.

Üleeile ametisse astunud Rumeenia uus peaminister Mihai Razvan Ungureanu ning kaitse- ja siseminister lendasid täna helikopteriga riigi idaossa Buzau piirkonda, kus lumi on tekitanud kõige rohkem kahju. Ta kutsus võime tegema kõik endast oleneva, et aidata lumevangis külasid, kus toiduvarud hakkavad otsa lõppema.

Rumeenias on lumevangis hinnanguliselt 30 000 inimest, Balkani riikides üle 110 000, neist 60 000 ehk kümnendik elanikkonnast Montenegros.

Serbia pealinnas Belgradis on rakendatud meetmeid elektritarbimise vähendamiseks, et hoida ära võimalikke katkestusi. Järgmine kolmapäev ja neljapäev on riigipüha, seepärast otsustas valitsus kuulutada ka reede vabaks päevaks.

Meteoroloogide sõnul kestab kaks nädalat tagasi alanud külmalaine ilmselt veel ühe nädala.

Itaalia pealinnas Roomas sadas teist korda sel nädalal lund, kuid võimud olid seekord paremini valmistunud ning tänavatele saadeti 700 lumesahka. Ühiskondlik transport töötas peaaegu häireteta.

Vahemeres asuval Korsika saarel on kuni meeter lund. Bastia lennujaam jättis ära kõik lennud.

Põhja-Saksamaal Hamburgis asuvat Aussenlasteri järve katab esimest korda 15 aasta jooksul jää, linnavõimud korraldavad sel puhul nädalavahetusel suure talvefestivali, kuhu oodatakse miljonit inimest

Tšehhis suunduvad paljud turistid aga külmapooluseks nimetatud Kvilda külla, et kogeda kuni 39 kraadist külma. Vapraimad kavatsevad isegi välitingimustes ööbida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles