Norra viburünnaku korraldas islamisse pöördunud taanlane

Postimees
Copy
Ohvritega viburünnakut uurivad politseinikud toimetamas Kongsbergi kesklinnas täna ennelõunal.
Ohvritega viburünnakut uurivad politseinikud toimetamas Kongsbergi kesklinnas täna ennelõunal. Foto: Terje Bendiksby / NTB / Reuters / Scanpix

Eile Norra pealinna Oslo lähistel Kongsbergis viis inimest vibuga tapnud ja veel kaht vigastanud 37-aastane Taani kodanik on varem mitmel korral eri kuritegudes süüdi mõistetud ning politsei oli võtnud ta teravdatud tähelepanu alla radikaliseerumises kahtlustatuna. Norra julgeolekuteenistus nimetas rünnakut terroriaktiks.

Norra avalik-õigusliku ringhäälingu NRK andmeil mõistis kohus eelmisel aastal mehele kuue kuu pikkuse lähenemiskeelu kahele lähedasele pereliikmele, kellest ühte oli ta ähvardanud tappa, kui tungis mullu mais nende koju. Ajalehe Aftenposten väitel oli tegu mehe vanematega.

Kongsbergi ja Eike piirkonna kohtu otsuses viidati politsei hinnangule selle kohta, et mees võib panna toime kuriteo isikute vastu, kellele lähenemine tal keelati. Kohtumaterjalide kohaselt jättis ta pereliikmete diivanile revolvri.

Kuigi mees on Taani kodanik, on ta sündinud ja elanud Norras. VG andmeil pole tal alates 2000. aastate algusest olnud püsivat töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles