Intervjuu ⟩ Novaja Gazeta peatoimetaja: Nobeli rahupreemia pälvisid surnud

Jelena Skulskaja
Copy
Dmitri Muratov kõnelemas 8. oktoobril Novaja Gazeta ees. Temaga koos sai veel Nobeli rahupreemia filipiini ajakirjanik Maria Ressa.
Dmitri Muratov kõnelemas 8. oktoobril Novaja Gazeta ees. Temaga koos sai veel Nobeli rahupreemia filipiini ajakirjanik Maria Ressa. Foto: foto: Alexander Zemlianichenko/AP/Scanpix

2013. aastal Eesti presidendilt teenetemärgi ja nüüd Nobeli rahupreemia saanud Dmitri Muratov räägib, milline näeb välja ajakirjaniku elu Venemaal.

Dmitri Muratov on pehme, võluv, südamlik, unikaalse sõnatajuga, oskab rõõmu tunda teise inimese ande üle, koondab enda ümber eranditult säravaid, ainulaadseid, kartmatuid inimesi, on loonud ajalehe, mida loevad inimesed, kes peavad end intellektuaalideks – kuid see õigus on kõigil! Praegu on ajalehe igapäevane vaatamiste arv jõudnud miljonini.

Novaja Gazeta juubelil, kus ma juhtusin olema mitu aastat tagasi, ütles Sergei Jurski: «Mõnikord ärkad halva tujuga, mõtled, et midagi head sind ei oota, tõused mornilt üles, lähed trepist alla postkasti juurde ja võtad välja Novaja. Ja äkki hakkab meeleolu muutuma, sest avastad ennast inimeste seltskonnast, kes mõtlevad samamoodi nagu sina...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles