Belgia mõrtsukas läks lasteaeda hambuni relvastatult

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia prokuratuur esitas laupäeval süüdistuse noorele mehele, kes tungis reedel hambuni relvastatult Dendermonde linnas lasteaeda ning ründas seal imikuid ja mõneaastaseid lapsi ning neid kaitsnud kasvatajaid.


Kahe imiku ja ühe hooldaja tapmise kõrval veel kümmet last ja kaht täiskasvanut vigastanud 20-aastane mees oli rünnakuks end hästi relvastanud ning soovis tekitada võimalikult palju kaost, vahendas AFP.

Politseis saadi noorukilt kätte nuga, kirves ja mängupüstol.

«Tal oli kuulikindel vest riiete all,» märkis süüdistaja Christian Du Four. «Päevakeskuse lähedalt leidsime me kaks nuga, mis kindlasti kuulusid kahtlusalusele.»

Prokuröri sõnul on mehel ka varem ilmnenud psühhiaatrilisi probleeme. «Me ei tea tema motiivi. Ta ei räägi midagi... ta on väga passiivne,» ütles ta agentuuri Reuters andmetel.

Belgia meedia andmetel on kahtlusalune Kim De Gelder, keda naabrid kirjeldasid väga erinevalt, ühed pidasid teda diskreetseks, teised ekstsentrikuks ja kolmandad rattahulluks.

Lasteaeda minekuks oli noormees oma näo maalinud valgeks ja silmade ümbert mustaks nagu Batmani koomiksitest ja filmidest tuntud kurikael Jokker ning see pole jäänud tähelepanuta ka meedias, kus spekuleeritakse võimalike mõjutuste üle.

Tunnistajate sõnul olid ründajal ülepea kammitud punased juuksed.

Flaami ajalehe Het Laatste Nieuws andmetel tunnistas kahtlusalune kümme tundi väldanud ülekuulamise järel siiski mõrvad üles. Seejuures olevat noormees korduvalt naerma puhkenud. Linnaametnikud keelduvad aga meedia Jokkeri-teooriat kommenteerimast.

Meedia väitel võis noorukil olla kavatsus minna tapatalgutele ka teise lasteaeda, sest tema taskust olevat leitud veel üks aadress. Meedikute sõnul on ründaja ohvreid noaga moonutanud ning nad vajavad plastilist kirurgiat.

RTL-TVI andmetel hindab noormehe vaimset seisundit praegu kolm psühhiaatrit, uurijad küsitlevad samal ajal tema vanemaid. Kui kahtlusalune leitakse olevat terve mõistuse juures, ähvardab teda ilmselt eluaegne vanglakaristus.

Teisipäeval ilmub kahtlusalune linnakohtusse, kus selgub tema esialgne käekäik. Dendermonde linnapea Piet Buyse ütles eile, et veresauna toimumispaigas lasteaed jätkata enam ei saa, sest sinna naasmine oleks liiga traumaatiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles