Haitil rööviti vähemalt 15 USA kodanikku

Copy
Haiti politseinikud. Foto on illustreeriv.
Haiti politseinikud. Foto on illustreeriv. Foto: Valerie Baeriswyl / AFP / Scanpix

Umbes 15 Ühendriikide misjonäri koos pereliikmetega rööviti laupäeval väljaspool Haiti pealinna, teatas kohalik julgeolekuallikas AFP-le.

15- kuni 17-liikmelise rühma, kus olid ka lapsed, võttis kinni relvastatud jõuk, mis on juba kuid korraldanud vargusi ja inimrööve Port-au-Prince'i ja Dominikaani Vabariigi piiri vahelisel alal, kinnitas allikas.

Jõuk, mis kannab nime «400 Mawozo» oli kaaperdanud teel, mida nad kontrollivad, mitu sõidukit, ning viinud endaga kaasa Ühendriikide kodanikud ning teadmata hulga Haiti kodanikke.

USA valitsuse kõneisik ütles, et inimröövist ollakse teadlikud, kuid mingit täiendavat teavet ta ei andnud.

«USA kodanike heaolu ja turvalisus välismaal on välisministeeriumi kõige olulisemaid prioriteete,» kinnitas ametnik.

Misjonärid ja nende pereliikmed olid naasmas külaskäigult Port-au-Prince'ist umbes 30 kilomeetrit idas asuvasse lastekodusse, rääkis julgeolekuallikas AFP-le.

Tänavu aprillis röövis «400 Mawozo» samas piirkonnas kümme inimest, nende seas kaks Prantsuse katoliku vaimulikku.

Haiti pealinnas baseeruva Inimõiguste Analüüsi- ja Uurimiskeskuse andmetel rööviti tänavu kolme esimese kvartali jooksul üle 600 inimese, kui mullu samal ajal oli 231 inimröövi.

Jõugud ei kõhkle inimröövi ohvrite perekondadelt palju raha nõudmast ka juhul, kui need elavad allpool vaesuspiiri.

Haiti on aastaid olnud sügavas poliitilises ja majanduskriisis ning president Jovenel Moïse tapmine juulis tõukas riigi veel sügavamale kaosesse. 

Tagasi üles