Eesti juurtega Vene näitlejatar jõudis tagasi filmivõtetelt kosmoses (2)

Copy
Julia Peresild pärast Sojuz MS-18 maandumist Kasahstanis.
Julia Peresild pärast Sojuz MS-18 maandumist Kasahstanis. Foto: Roscosmos/Reuters/Scanpix

Vene filmimeeskond, kuhu kuulus ka Eesti juurtega näitlejanna, jõudis pühapäeva hommikul tagasi Maale, olles veetnud 12 päeva Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS), et teha esimene film orbiidil.

Kosmoselaev Sojuz MS-18 kapsel maaandus Kasahstani stepis näitlejatar Julia Peresildi, filmirežissöör Klim Šipenko ja kosmonaut Oleg Novitskiga, vahendas Roskosmos.

Roskosmose andmeil on ekipaaži enesetunne hea.

Kosmoselaeva maandumist aitas tagada umbes 200 sõjaväelast, 12 helikopterit, kolm lennukit An-12 ja An-26 ning muu sõjaväetehnika.

Filmi «Väljakutse» ("The Challenge"; "Вызов") väntamisse on kaasatud Roskosmos, Pervõi Kanal ning filmistuudio Yellow, Black and White.

Roskosmose tütarettevõtte Glavkosmos juht Dmitri Loskutov teatas 4. märtsil, et filmimine käib praeguse kosmoseprogrammi arvelt ja föderaaleelarvest täiendavaid vahendeid ei eraldata.

Linateos peaks jutustama naiskirurgist, kel tuleb dramaatilistel asjaoludel valmistuda kuu ajaga lennuks Rahvusvahelisse Kosmosejaama, et päästa kosmonaut.

Poliitanalüütik Konstantin Kalatševi sõnul on film mõeldud propagandaks ja venemaalaste tähelepanu hajutamiseks probleemidelt, millega Roskosmos silmitsi on.

Julia Peresilla eestlastest vanavanavanemad olid küüditatud Venemaale.

Kui venelaste projekt püsib ajakavas, siis edestavad mullu välja kuulutatud Hollywoodi projekti, kus osaleb «Võimatu missiooni» staar Tom Cruise koos NASA ning Elon Muski firmaga SpaceX.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles