Ukraina Raudne Leedi ei kavatse armu paluda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina ekspeaministri Julia Tõmošenko advokaadi kinnitusel ei kavatse vangistatud opositsioonijuht president Viktor Janukovitšilt armu paluda.

«Ta (Tõmošenko - toim) ei pöördu Janukovitši poole. Ta ei pannud toime kuritegu,» ütles Tõmošenko advokaat Sergei Vlasenko Ukraina väljaandele Zerkalo Nedeli, vahendas RIA Novosti.

Vlasenko sõnul on mõned inimesed pidanud võimalikuks, et president Janukovitš võib Tõmošenkole siiski armu anda, kuid ekspeaminister ei soovi oma poliitiliselt vastaselt armu paluda.

Advokaadi sõnul on aga teisi võimalusi, kuidas Tõmošenko vanglast välja aidata. Kaitsja sõnul on neil kavas pöörduda ka Euroopa Inimõiguste Kohtusse.

Sel nädalal lükkas Ukraina parlamendi alamkoda tagasi kava dekriminaliseerida kriminaalkoodeksi paragrahv, mille alusel Tõmošenko mullu oktoobris seitsmeks aastaks võimu kuritarvitamise eest süüdi mõisteti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles