ÜLEVAADE ⟩ Hollandi krimiajakirjaniku mõrva niidid viivad allilma

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Politseinikud valvamas kohtumaja Amsterdamis, kus eile algas kohtuprotsess ajakirjanik Peter R. de Vriesi mõrvas süüdistatute üle. 
Politseinikud valvamas kohtumaja Amsterdamis, kus eile algas kohtuprotsess ajakirjanik Peter R. de Vriesi mõrvas süüdistatute üle. Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN/EPA/Scanpix

Eile alustati kohtumõistmist 22-aastase Delano Geermani ja 35-aastase poolaka Kamil Egierti üle, kellele on esitatud süüdistus Hollandi tuntuima krimiajakirjaniku Peter R. de Vriesi mõrvas 6. juulil Amsterdami kesklinnas Lange Leidsedwarsstraatil.

Hollandit šokeerinud ja ühiskonna turvatunnet raputanud mõrvajuhtumi lahendamine võtab veel omajagu aega, sest eraldi uuritakse seda, kes mõrva tellis. Hollandi meedia ja ka prokuratuur on andnud mõista, et tõenäoliselt oli ajakirjaniku kõrvaldamise taga kuritegelik ühendus.

Süüdistuse järgi tulistas Aruba päritolu Hollandi räppar Geerman ajakirjanik de Vriesi tulirelvaks ümber ehitatud stardipüstolist pähe ja paremasse puusa, kui de Vries oli äsja lahkunud RTL Boulevardi stuudiost. Egiert olla aga juhtinud põgenemiseks kasutatud Renault Kadjari maasturit, mille politsei tänu numbrituvastustehnoloogiale juba tund aega pärast veretööd kiirteel rajalt maha võttis.

Autost leiti rünnakuks kasutatud ümberehitatud stardipüstol, aga ka automaatrelv ja mitu salvetäit laskemoona, kirjutas De Telegraaf. Samuti leiti sõidukist süüdistatavate telefonid, mida ei ole seni õnnestunud dekrüpteerida, kuid mis võivad sisaldada tähtsat infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles