Türgis hukkus kümme mägironijat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases Türgi kirdeosas toimunud laviinis hukkus kümme mägironijat ja päästjad otsivad ühte või kahte lume alla jäänud alpinisti.

Esialgu pole täpselt teada, kui palju mägironijaid jäi Gumushane provintsis asuval Zigana mäel laviini kätte, kuid ametivõimude arvates võis neid olla 16 kuni 17, teatab AFP.

«Kümme inimest kaotas elu. Viis inimest päästeti, kaks viidi tõsiste vigastustega haiglasse,» ütles mäe lähedal asuva linna Togruli linnapea Safak Gurcam telekanalile CNN Turk.

Ta lisas, et kaks inimest võivad veel olla lumevangis.

Varem oli teatatud kuuest hukkunust. Meedia andmetele olid mägironijad pärit naaberpiirkonna Trabzoni alpinismiklubist, mis regulaarselt käis nädalavahetustel Zigana mäel.

Nad oli 2200 meetri kõrgusel asuvas sügavas orus, kui laviin neid tabas, teatas NTV News. Võimude arvates võis laviini põhjuseks olla eratavaliselt soojad ilmad, mis lume liikuma panid..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles