Briti rahvaesindaja pussitamise ühe motiivina uuritakse seost Katariga

Postimees
Copy
Ühendkuningriigi iraanlased avaldavad Londonis parlamendihoone lähistel austust eelmisel nädalal tapetud pikaaegsele rahvaesindajale David Amessile. 
Ühendkuningriigi iraanlased avaldavad Londonis parlamendihoone lähistel austust eelmisel nädalal tapetud pikaaegsele rahvaesindajale David Amessile. Foto: Tejas Sandhu/sopa Images/zuma Press Wire/scanpix

Ühendkuningriigi politsei püüab endiselt välja selgitada, miks tappis terrorismis kahtlustatav 25-aastane somaali päritolu Ali Harbi Ali just konservatiivse parlamendiliikme David Amessi, kaaludes ka võimalust, et oma osa mängisid poliitiku sidemed Katariga või asjaolu, et tema valijakohtumisi reklaamiti laialdaselt veebis.

Turvakaamera salvestistelt on näha, et Ali suundus läinud reede hommikul oma kodust Põhja-Londonis rongijaama, et sõita Essexi krahvkonda Leighton-on-Seasse, kus ta mõni tund hiljem Amessi surnuks pussitas.

The Telegraphi andmeil leppis Ali aja vestluseks seal rahvaga kohtunud Amessiga kokku nädal varem, helistades tema valimisringkonna kontorisse. «Kuigi kohtumised on reserveeritud valimisringkonna elanikele, ütles ta väidetavalt töötajatele, et kolib kohe sinna piirkonda ning tal on terve hulk tervishoiuga seotud teemasid, mida ta soovib arutada,» rääkis allikas lehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles