FBI otsis läbi Vene oligarhi Deripaska maja Washingtonis

Copy
FBI teisipäeval läbiotsimisi teostamas.
FBI teisipäeval läbiotsimisi teostamas. Foto: Mandel Ngan

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) töötajad korraldasid teisipäeval läbiotsimise Vene oligarhile Oleg Deripaskale kuuluvas luksuslikus Washingtoni kodus.

FBI teatas, et viib USA pealinna trendikas linnaosas asuvas majas läbi «kohtu volitatud õiguskaitsealast tegevust». «Hetkel ei ole meil mingit täiendavat infot lisada,» lausus FBI esindaja.

USA kehtestas 2018. aastal Vene liidri Vladimir Putini lähedasele liitlasele Deripaskale sanktsioonid.

FBI läbiotsimisi läbi viimas.
FBI läbiotsimisi läbi viimas. Foto: John Minchillo

Meetmeid välja kuulutades ütles rahandusministeerium, et Deripaskat on uuritud seoses kahtlustega rahapesus ja väljapressimises.

«On ka väiteid, et Deripaska andis altkäemaksu valitsusametnikule, tellis ärimehe tapmise ning tal olid sidemed Venemaa organiseeritud kuritegeliku rühmitusega,» märkis rahandusministeerium.

Deripaska esitas 2019. aasta märtsis rahandusministeeriumi vastu hagi, süüdistades seda ebaseaduslikes sanktsioonides, kuid föderaalkohtunik lükkas selle tänavu tagasi.

FBI läbiotsimisi läbi viimas.
FBI läbiotsimisi läbi viimas. Foto: John Minchillo

Enda ja oma metallurgiaettevõtte Rusal vastu kehtestatud sanktsioonidest tekkinud kahju hindas Deripaska 7,5 miljardile dollarile ehk 81 protsendile oma varast.

Väidetavalt olid Vene miljardäril tihedad sidemed ka Donald Trumpi 2016. aasta presidendikandidaadi kampaania juhi Paul Manafortiga. Manafort mõisteti finants- ja muude kuritegude eest seitsmeks ja pooleks aastaks vangi, kuid Trump andis talle enne Valgest Majast lahkumist armu.

Tänavu jaanuaris tühistati sanktsioonid Deripaska ettevõtetele Rusal, Evrosibenergo ja En+. Ärimees ise on aga mustas nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles