Kanada muutis vaktsineerimise alamkoja liikmetele kohustuslikuks (1)

BNS
Copy
Anthony Rota
Anthony Rota Foto: Zumapress/Scanpix

Kanada parlamendi alamkoja liikmed peavad olema alates novembri lõpust koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, teatas teisipäeva õhtul spiiker Anthony Rota.

«Alates esmaspäevast, 22. novembrist 2021 peavad inimesed olema täielikult vaktsineeritud Covid-19 vastu, et neid lubataks alamkoja alale,» ütles ta avalduses.

Vaktsineerimiskohustus kehtib alamkoja liikmetele ja nende personalile, kuid ka ametnikele, ajakirjanikele, konsultantidele ja teistele.

Otsus langetati umbes kuu aega pärast valimiskampaaniat, kus kohustusliku vaktsineerimise üle ägedalt arutleti.

Peaminister Justin Trudeau, kes teatas eelmisel nädalal, et teeb oma valitsuse koosseisu teatavaks 26. oktoobril ning et parlament koguneb uuesti 22. novembril, pooldas vaktsineerimise kohustuslikkust liberaalse partei kandidaatidele.

Mitu parteid järgnes tema eeskujule, kuid konservatiivide liider Erin O'Toole ei teinud vaktsineerimist kandidaatide valikul kohustuslikuks ning keeldub ütlemast, kui palju partei kandidaate on vaktsineeritud.

20. septembril peetud valimistel võitis tema partei parlamendi alamkojas 338 kohast 119.

Rota ütles avalduses, et inimesed, kes tervislikel põhjustel ei saa lasta end vaktsineerida, võivad esitada «hiljutise negatiivse Covid-19 kiire antigeentesti tulemuse».

Lisaks on Kanada parlament külastajatele endiselt suletud ning maskikandmise kohustust pikendati 2022. aasta jaanuarini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles