Prantsusmaa teatrit raputavad vägistamisjuhtumid ja naisetapja palkamine

, AFP ajakirjanik
Copy
Nädalavahetusel avaldas mitusada teatriga seotud inimest Pariisis meelt ärakasutamiskultuuri vastu. Viimasel ajal on Prantsusmaal ilmsiks tulnud rida teatrikeskkonnas toimunud seksuaalse vägivalla juhtumeid.
Nädalavahetusel avaldas mitusada teatriga seotud inimest Pariisis meelt ärakasutamiskultuuri vastu. Viimasel ajal on Prantsusmaal ilmsiks tulnud rida teatrikeskkonnas toimunud seksuaalse vägivalla juhtumeid. Foto: Isa Harsin / SIPA / Scanpix

Neli aastat oli mälestus vägistamisest Alice’i meelest justkui pühitud – ise nimetab ta seda posttraumaatiliseks amneesiaks. Kui toimunu tasapisi mälus pinnale kerkima hakkas, kulus tal veel neli aastat, et võtta kokku julgus esitada kaebus kuulsa näitleja ja lavastaja Michel Didymi vastu.

«Kaebuse esitamine suurendab traumat, kuna kõike tuleb uuesti jutustada,» rääkis Alice (nimi muudetud – toim) AFP-le läinud nädalavahetusel Pariisis toimunud meeleavaldusel, mille korraldas uus rühmitus #MinaKaTeater.

Alice süüdistab endast enam kui 30 aastat vanemat Didymi vägistamises ajal, kui ta oli 20-aastane näitekunstitudeng Nancy riiklikus draamakeskuses.

Ühenduse #MinaKaTeater asutas blogija Marie Coquille-Chambel, kes kirjeldas, kuidas 45-aastane näitleja vägistas ta, kui ta oli 16-aastane. Tema loo avaldamine päästis valla terve laviini sarnaseid mälestusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles